Podologische zolen

Voor men podologische zolen aanraadt, wordt eerst een onderzoek uitgevoerd op maat van de patiënt. Bij het 1e bezoek wordt een anamnese afgenomen waarbij ik vragen stel als over zowel systeemaandoeningen als klachten tot op heden / uit het verleden. Zo bekom ik specifieke informatie over de hulpvraag.

Na de uitgebreide anamnese kan de podoloog aan de slag voor het onderzoek.

Dit bestaat uit:

  1. een klinisch onderzoek
  2. een biomechanisch onderzoek
  3. een ganganalyse

Tijdens het onderzoek test ik de mobiliteit van de gewrichten en spieren, alsook de spierkracht en voer ik specifieke testen uit omtrent de klacht(en).

Voor wie?

SPORTERS

Kunnen langskomen voor een preventieve screening, of voor het behandelen van blessures.

DIABETES EN REUMAPATIËNTEN

Zij hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van voetproblemen.

VOLWASSENEN EN OUDEREN

Kunnen langdurige klachten hebben. Laat deze tijdig onderzoeken. Bij het ouder worden zal de voet meer comfort nodig hebben en is een comfortzool aangewezen.

 

GANGANALYSE

Tijdens de ganganalyse wordt u gefilmd met een high-speed camera terwijl u stapt. Deze beelden worden geanalyseerd om ze nadien samen met u te overlopen.

Het is een uitgebreide analyse van het stappatroon waarbij de eerder uitgevoerde testen aan elkaar gelinkt worden.

SCHOENADVIES

Bij het dragen van verkeerd schoeisel zal ik u hierop wijzen. Want de klacht kan versterkt worden door het dragen van foutief schoeisel. De podoloog zal u hierbij tips geven wat belangrijk is aan een goede schoen.

Na zes weken wordt een controle uitgevoerd om te zien of de zolen de klacht hebben verbeterd en of er voldoende correctie zit in de zolen.

Een screening voor kinderen vanaf de leeftijd van zeven jaar wordt aangeraden. Zo kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden aangepakt. (Bij klachten van een kind jonger dan zeven, maar ouder dan vier is een consultatie wel aangewezen.

Als na het onderzoek blijkt dat zolen de oplossing kunnen zijn voor uw klachten, wordt een 3D-scan van de voet afgenomen. Zo kunnen we de zool perfect op uw voet laten passen.

Contacteer ons

Een vraag? Of had je graag een afspraak gemaakt? Dat kan!

L'essentielle (zaak)

Parking

Route beschrijving