Permanente laserontharing

Max-laser gebruikt 100% veilige laserapparatuur van de nieuwste generatie. Behandelingen gebeuren met de Milesman diodelaser, die beschikt over een uiterst gekoelde lasertip (tot min 4°C) waardoor de behandelingen haast pijnloos zijn in vergelijking met andere toestellen en de huid rondom optimaal beschermd wordt.

Geschikt voor mannen en vrouwen.

HOE WERKT LASERONTHARING?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd.

Hoe donkerder het haar, hoe meer pigment en hoe effectiever de behandeling zal zijn.
De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor het haar veilig en voorgoed gaat uitvallen. Het uitvallen van het haar kan 1 tot 3 weken duren.

Na de eerste behandeling moet er reeds een duidelijk zichtbaar resultaat zijn!

HOE GROEIT HET HAAR?

Elk haar heeft een eigen leven. Haar groeit aan de onderkant. Nieuwe cellen worden onder de huid aangemaakt en duwen de oude cellen door de huid. De groei van een haar kan in 3 etappes verdeeld worden: de anagene fase is de fase wanneer het haar groeit. De 2de fase, de catagene fase, is een overgans-fase: de haarwortel wordt losgemaakt en beweegt zich naar het huidoppervlak. Tenslotte is er de telogene fase, hier is het haar in rust. De duur van deze verschillende fasen is afhankelijk van het deel van het lichaam waarin het groeit.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Een laserbehandeling verstoort het groeipatroon van de haren in de anagene fase. Omdat de andere haren deze groeifase pas later bereiken, zijn er meerdere behandelingen nodig. Bij iedere normale haarsoort mag u rekenen op 5 tot 8 behandelingen met een tussenpauze van 6 tot 12 weken, afhankelijk van de zone.

WELKE HAARSOORTEN KUNNEN BEHANDELD WORDEN?

Een laserbehandeling boekt de beste en snelste resultaten bij donkere, dikke haren en een lichte huid. Donkere haren bevatten veel pigment, dit is nodig om het haar efficiënt en voorgoed te vernietigen. Minder goede resultaten zijn er bij lichtbruine of rode haren omdat deze weinig pigment bevatten. Grijze en blonde (dons) haren kunnen NIET behandeld worden omdat zij geen pigment bevatten.

HOE DEFINITIEF IS PERMANENTE ONTHARING?

U mag een permanent resultaat verwachten na ca. 5 tot 8 behandelingen. In uitzonderlijke gevallen zullen er echter meerdere behandelingen nodig zijn.
• Grote hoeveelheid haren bij aanvang
• Hypertrichose (overmatige beharing die meestal erfelijk bepaald is maar kan ook door bepaalde geneesmiddelen)
• Hirsutisme (overmatige beharing door hormonale schommelingen, acné,…)

100% definitief voor altijd bestaat helemaal niet. Na een kuur met de diodelaser kan zeker een resultaat tot 90% gegarandeerd worden. In de loop der jaren, onder invloed van hormonale schommelingen, is het altijd mogelijk dat er zich nieuwe haarfollikels ontwikkelen. Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is hierbij aanbevolen.

Contacteer ons

Een vraag? Of had je graag een afspraak gemaakt? Dat kan!

L'essentielle (zaak)

Parking

Route beschrijving
Telefoon

0471/228499

BTW

BE0772708037

Social Media

Openingsuren

Ma:     13u - 18u30
Di - Vr:      8u30 - 12u30 & 13u - 18u30
Zaterdag:  8u30 - 12u30